Sidan publicerad: 4 december 2015

Om kakor

En kaka är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator.

SKL använder kakor på sin webbplats för att kunna se statistik över vilka sidor som besöks på våra webbplatser. Vi använder Google Analytics för att samla in uppgifterna.

Aktivt samtycke

På skl.se har vi ingen funktion för aktivt samtycke utan tillämpar principen att vi utgår från att du stänger av webbläsarens funktion för lagring av kakor om du inte samtycker till lagring på din dator.

Nedan följer en redovisning av de kakor som används på vår webbplats. Observera att det kan finnas kakor som är knutna till någon speciell del/funktion på webbplatsen som inte är generell. Om det finns några felaktigheter eller om du har några frågor kring de kakor som används på den här webbplatsen, kontakta webbredaktionen.

Våra kakor

_utma

En permanent kaka som används av statistikverktyget Google Analytics. Den förfaller två år från det att den sattes eller senast uppdaterades. Kommer från www.skl.se

_utmb

Tillfällig kaka som används av statistikverktyget Google Analytics. Den förfaller 30 min från det att den sattes eller senast uppdaterades. Kommer från www.skl.se.

_utmc

Tillfällig kaka som används av statistikverktyget Google Analytics. Den förfaller när du stänger din webbläsare. Kommer från www.skl.se.

_utmz

En permanent kaka som används av statistikverktyget Google Analytics. Den förfaller sex månader från det att den sattes eller senast uppdaterades. Kommer från www.skl.se. 

Läs vidare

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!